Saksamaa teenib Kreeka aitamiselt miljoneid (7)

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka valitsuse ja kärbete vastased protestijad möödunud kuu keskel pealinnas Ateenas parlamendihoone ees.
Kreeka valitsuse ja kärbete vastased protestijad möödunud kuu keskel pealinnas Ateenas parlamendihoone ees. Foto: LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Scanpix

Enamik sakslasi kardab, et Kreekale antav abi läheb riigile palju maksma, kuid nagu sel nädalal välja tuli, läheb hoopis vastupidi: Saksamaa on Kreeka hädast teeninud rohkem kui 1,3 miljardit eurot.

Laenude ja võlakirjade ostmisega on Saksamaa 2010. aastast saadik kasu saanud 1,34 miljardit eurot, kirjutas sel nädalal väljaanne Süddeutsche Zeitung rahandusministeeriumi andmetele tuginedes.

Selgub näiteks, et Saksa riigi omandusse kuuluv KfW pank laenas Kreekale 2010. aastal 22,3 miljardit eurot, kuigi Kreeka valitsusel oli tollal vaja ainult 15,2 miljardit eurot, kirjutas üleeile ajakiri Focus. Intressitulu on too laen toonud nüüd juba 292 miljonit eurot – sellest summast on kulu juba maha arvestatud.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles