USA armee teatas Islamiriigi järjekordse juhtivliikme tapmisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) võitleja lipuga.
Äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) võitleja lipuga. Foto: SCANPIX

USA kaitseministeerium teatas reedel sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) Afganistani haru liidri Abu Sayedi tapmisest.

"USA väed tapsid Abu Sayedi, keda tuntakse ka Islamiriigi emiirina Khorasanis. Sayed tapeti 11. juulil Kunari provintsis korraldatud rünnakus," täpsustas Pentagoni eestkõneleja Dana White.

"Rünnakus said surma veel teisedki Islamiriigi võitlejad ja see häirib märkimisväärselt rühmituse kavatsusi laiendada oma tegevust Afganistanis," lisas White.

"Kui tapad mõne nende rühmituse liidri, siis on see neile tõsiseks tagasilöögiks. Tegemist on selge võiduga meie poolele. See on õige suund," ütles kaitseminister Jim Mattis ajakirjanikele.

USA ja Afganistani valitsusväed tapsid ka kaks Sayedile eelnenud Afganistani pühasõdalaste liidrit - Hafiz Saeedi 2016. aasta juulikuus ja Abdul Hasibi selle aasta aprillis.

"Me jätkame kuni nad on hävitatud," lubas USA vägede ülem Afganistanis kindral John Nicholson.

Pentagoni hinnangul on Islamiriigil Afganistanis vähem kui tuhat võitlejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles