Trump Toweri Vene kohtumisel osales vähemalt kaheksa inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald trump juunior
Donald trump juunior Foto: Albin Lohr-Jones / Pool via CNP / MPI/Capital Pictures/ALJ/Pool/CNP/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Vene peaprokuratuur lükkas tagasi väited seotusest Vene juristi ja USA presidendi poja Donald Trump juuniori kohtumise korraldamisega.

«Vene peaprokuratuur ei jaga infot Ühendriikide eraisikutega, seega on oletus tema töötajate osavõtust Donald Trump juuniori ja Vene juristi Natalja Veselnitskaja kohtumise korraldamisest sihilik vale,» väitis peaprokuratuuri rahvusvahelise koostöö osakonna juhataja Deniss Grunis Kremli-meelsele telekanalile RT.

USA president Donald Trump. Foto: MARKUS SCHREIBER/AP/Scanpix
USA president Donald Trump. Foto: MARKUS SCHREIBER/AP/Scanpix Foto: MARKUS SCHREIBER/AP

New Yorgis Trump Toweris aset leidnud kohtumisel osales vähemalt kaheksa inimest, sealhulgas Trump juunior, Trumpi tütre abikaasa Jared Kushner, tema endine nõunik Paul Manafort, Kremli-sidemetega advokaat Natalja Veselnitskaja ja endine Nõukogude sõjaväelane Rinat Ahmetšin. Kohtumise korraldaja publitsist Rob Goldstone oli samuti kohtumisel kohal.

Asjaoludega tuttav isik kinnitas CNNile, et kohtumisel osales veel vähemalt kaks inimest.

Allika andmetel oli lisaks juba varem avalikustatud osavõtjatele kohtumisel ka tõlk ja kohtumist soovinud venelastest perekonna esindaja.

Tegemist on siiani kõige käegakatsutavama tõendiga Trumpi kampaaniameeskonna ja Venemaa vahelistest seostest.

Ahmetšin saabus kohtumisele koos advokaat Natalja Veselnitskajaga, kes oli varasemas intervjuus kinnitanud, et teda saatis kohtumisel vähemalt üks tundmatuks jääda sooviv meesisik.

Trump juunior avaldas teisipäeval e-kirjavahetuse, milles ta arutab võimalusi saada demokraatide presidendikandidaati Hillary Clintonit kahjustavat infot. Donald Trump noorem ütles avalduses, et tõi kirjavahetuse avalikkuse ette, et kõik oleks täiesti läbipaistev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles