Pildid: Soulis marssid tuhanded samasooliste õiguste eest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuhanded inimesed marssisid täna vihmast ja konservatiivsete kristlaste protestidest hoolimata Soulis geiõiguste toetuseks.

Usklikud lõunakorealased olid iga-aastase paraadi ajal alati kohal ja korraldavad lärmaka vastuaktsiooni, millega püütakse geide rongkäiku peatada.

Linnavalitsuse hoone ette väljakule oli rivistunud 2000 politseinikku, ümbritsedes värvikirevates kostüümides tantsivaid ja lippe lehvitavaid pidutsejaid.

Tänava vastaspoolel hõikusid sajad kristlased homoseksuaalsust sajatavaid loosungeid ja kutsusid geisid Jeesus Kristuse juurde naasma.

Kristlaste kohalolek toob eriti ilmekalt välja sallimatuse seksuaalvähemuste suhtes, mis on Lõuna-Korea traditsioonidest kammitsetud ühiskonnas levinud, nii et geid jäävad diskrimineerimist ja isolatsiooni peljates pigem kappi.

Homoseksuaalsus ei ole Lõuna-Koreas seadusega keelatud, kuid gei-, lesbi- ja transsooliste õigused on poliitiliselt ebapopulaarne teema.

Läbi Souli kesklinna kulgenud rongkäigust võttis osa umbes 10 000 inimest.

Geiõiguste eestvõitlejate sõnul on ühiskond viimastel aastatel pisut sallivamaks muutunud, noorte suhtumine seksuaalvähemustesse on avatum. Esimesest geiparaadist 2000. aastal võttis osa vaid 50 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles