USA senat lükkab McCaini lõikuse tõttu tervishoiuhääletuse edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiautolt peegelduv Capitol Hill USAs Washingtonis.
Kiirabiautolt peegelduv Capitol Hill USAs Washingtonis. Foto: CQ-Roll Call/Bill Clark/Sipa USA/Scanpix

USA senat lükkab Obamacare väljavahetamise edasi, kuni senaator John McCain paraneb silmaoperatsioonist, ütles senati vabariiklaste liider Mitch McConnell eile õhtul.

Senaator John McCain. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/Scanpix
Senaator John McCain. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/Scanpix Foto: AFP / Scanpix

McCainile tehti reedel operatsioon ja ta toibub vähemalt nädala jagu koduosariigis Arizonas.

Tervishoiureform on president Donald Trumpi ja paljude vabariiklaste keskne kampaanialubadus. Vastav eelnõu kokkus kord juba äärepealt läbi, sest kaks vabariiklast oli avalikult selle vastu. McCaini hääleta seda ilmselt vastu ei võetaks.

Katsed Barack Obama 2010. aasta tervishoiureforme tagasi keerata ei ole Trumpi ametiaja esimese poole aasta jooksul vilja kandnud.

Ka neljapäeval teatavaks tehtud reformieelnõu viimase versiooni üle on muret väljendanud mitu vabariiklaste konservatiivse ja mõõduka tiiva liiget.

Eelnõu jätaks vähemalt aastaks rahata naiste tervishoiuteenuseid pakkuva organisatsiooni Planned Parenthood ja kärbiks oluliselt vaesema elanikkonna haiguskindlustussüsteemi Medicaid.

Kuna demokraadid on üksmeelselt reformieelnõu vastu, vajab McConnell selle vastuvõtmiseks 100-liikmelises senatis vähemalt 50 vabariiklase poolthäält 52-st. Viigi 50-50 korral annab otsustava hääle asepresident Mike Pence.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles