Vene tuumalaevad tulevad Läänemerele (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raske tuumaraketiristleja Pjotr Velikii.
Raske tuumaraketiristleja Pjotr Velikii. Foto: Lev Fedoseyev/Lev Fedoseyev/TASS/Scanpix

Raske tuumaraketiristleja Pjotr Velikii ja strateegiline tuumaallveelaev Dmitri Donskoi alustasid retke Läänemerele, et osaleda Peterburis sõjalaevastiku paraadil, vahendab BNS tänast Vene kaitseministeeriumi teadet.

«Täna hommikul lahkusid maailma suurimad tuumamootoriga ründelaevad, tuumarakettidega relvastatud raskeristleja Pjotr Velikii ja raske strateegiline allvee-raketiristleja Dmitri Donskoi Põhjalaevastiku peabaasist Severomorskist Barentsi merel,» seisis teates.

Kaitseametkond täpsustas, et «laevad alustasid retke Põhjalaevastikust Balti laevastikku, et osaleda sõjalaevastiku peaparaadil, mis korraldatakse Peterburis sõjalaevastiku päeval.»

Sõjalaevastiku peaparaadil osaleb kuni kümme Põhjalaevastiku alust, sh ka esimese järgu laevu, mis on nähtud ette kaugpiirkonnas tegutsemiseks - eelpool nimetatutele lisaks veel raketiristleja Maršal Ustinov ja allveelaevahävitaja Vitseadmiral Kulakov, samuti Põhjalaevastiku õhujõudude ja õhukaitse 45. armee 28 lennuki- ja helikopterimeeskonda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles