Kurdi julgeolekuametnik: Islamiriigi juht on endiselt elus (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi juht Abu Bakr al-Baghdadi.
Islamiriigi juht Abu Bakr al-Baghdadi. Foto: REUTERS TV/REUTERS/Scanpix

Juhtiv kurdi terrorivastane ametnik on pea täiesti kindel, et Islamiriigi (IS) juht Abu Bakr al-Baghdadi on endiselt elus ning asub Süürias Raqqa linnast lõunas, vahendab Reuters.

«Baghdadi on kindlasti elus. Ta ei ole surnud. Meil on informatsiooni, et ta elab. Me oleme selles 99 protsenti kindlad,» sõnas Lahur Talabany intervjuus Reutersile.

«Ärge unustage, et ta juured ulatuvad tagasi al-Qaeda päevadeni Iraagis. Ta redutas salateenistuste silma eest. Ta teab, mida teeb,» lisas julgeolekuametnik.

Iraagi väed on teinud lõpu kolm aastat kestnud ISi võimule Mosulis ja on nüüd sattunud aina suurema surve alla Raqqas.

Talbany sõnul on äärmusrühmitus vaatamata madalale moraalile võtnud kasutusele uus taktika ja selle hävitamiseks kulub tema hinnangul veel kolm kuni neli aastat. Pärast lüüasaamist võib IS aga korraldada ülestõusu ja meenutada oma tegutsemiselt tugevamat al-Qaedat.

Islamiriigi tulevasteks juhtideks saavad Talbany arvates Saddam Husseini all teeninud kogenud luureametnikud, kes on arvatavasti aidanud ka rühmituse strateegiat välja töötada.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles