Vene ülemkohus jättis Jehoova tunnistajate tegevuskeelu jõusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jehoova tunnistaja
Jehoova tunnistaja Foto: Liis Treimann

Venemaa ülemkohus jättis esmaspäeval jõusse tegevuskeelu Jehoova tunnistajatele, keda võimud nimetavad äärmusorganisatsiooniks.

Vene ülemkohus otsustas lükata tagasi organisatsiooni apellatsiooni sellele kehtestatud keelu vastu, vahendas riiklik uudisteagentuur RIA-Novosti kohtuotsust.

Ülemkohus keelustas kristliku organisatsiooni aprillis ja arestis selle vara.

Justiitsministeerium teatas enne aprillikuist kohtuotsust, et oli tuvastanud märke äärmuslikust tegevusest usuliikumises ja esitas taotluse selle keelustamiseks.

Jehoova tunnistajate rahvusvahelise organisatsiooni pressiesindaja David Semonjan ütles kirjalikes märkustes AFPle, et ehkki Vene ülemkohtu sellist otsust oli oodata, on see siiski pettumust valmistav.

«Me saame loota ainult sellele, et lõppude lõpuks jääb peale faktide õiglane hindamine ja meie õigus Venemaal praktiseerida otsustatakse õiguslikult taastada,» sõnas ta.

Jehoova tunnistajate advokaat Viktor Jenkov lausus, et tegemist ei ole veel loo lõpuga. «Me kaebame selle otsuse Euroopa Inimõiguste Kohtusse,» lubas ta.

Jehoova tunnistajatel on Venemaal 395 keskust ja organisatsiooni enda sõnul 175 000 liiget.

2004. aastal saatis Venemaa laiali Jehoova tunnistajate Moskva haru. Euroopa Inimõiguste Kohus otsustas 2010. aastal, et Vene võimud rikkusid selle otsusega usu- ja ühinemisvabadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles