Mosuli tunnelist leiti viis sakslannast Islamiriigi võitlejat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi sõjaväelane Mosuli tunnelis.
Iraagi sõjaväelane Mosuli tunnelis. Foto: ARIS MESSINIS/AFP/Scanpix

Viis Saksamaalt pärit naist võeti võimalike Islamiriigi (IS) toetajatena Iraagi linnas Mosulis toimunud sõjaväeoperatsiooni käigus vahi alla, vahendab Deutsche Welle.

Viis vahistatud naist kuuluvad arvatavasti 20 möödunud nädalal Mosulis tabatud naisvõitleja hulka, kelle seas on ka Venemaa, Türgi, Kanada, Liibüa ja Tšetšeenia päritolu kodanikke.

Iraagi sõjaväeametniku sõnul redutasid naised IS-i kaevatud tunnelites ning nende vahistamise paigast leiti ka relvi ja pommivöösid. Arvatakse, et neid plaaniti kasutada rünnakutes Iraagi sõdurite vastu.

Esialgsete raportite kohaselt kuulusid naised Islamiriigi politseiüksusesse.

Saksa väljaande Die Welt andmetel on üks vahistatutest Saksimaalt pärit 16-aastane islamisse pöördunud tüdruk, kes jäi pärast Islamiriigi toetajatega internetis suhtlema hakkamist umbes aastaks ajaks kadunuks.

Saksimaa pealinna Dresdeni võimude sõnul on noore naise osas algatatud ka juurdlus, süüdistatuna seotuses riigivastaste vägivallategude ettevalmistamisega.

Arvatakse, et kokku on Saksamaalt Süüriasse ja Iraaki IS-i toetama liikunud üle 900 islamistliku võitleja, nende seas ka mitu alaealist tüdrukut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles