Egiptuse politsei teatas islamistide rühmituse kolme juhi tapmisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaadrid Hasami propagandavideost.
Kaadrid Hasami propagandavideost. Foto: twitter

Egiptuse politsei teatas teisipäeval, et neil õnnestus kahe operatsiooni käigus tappa kolm äärmusrühmituse Hasam juhtivliiget.

Võimuesindajate teatel saadi kaks tagaotsitavat äärmuslast kätte Kairo äärelinnas, kui nad üritasid liikuda uude peidupaika. Kolmas islamist lasti maha Siinai provintsis. Konfiskeeriti seitse automaatrelva, veel kaks tulirelva, suur kogus laskemoona, näomaske ja raadiotehnikat.

"Tegemist oli noorte meestega, kes kuuluvad Hasami juhtivliikmete hulka," täpsustati siseministeeriumi teadaandes.

Ministeeriumi andmetel on Hasam seotud riigis keelustatud Moslemivennaskonnaga.

Arvatavad islamiäärmuslased ründasid esmaspäeval Egiptuses Siinai poolsaare põhjaosas julgeolekujõudude sõidukit, tappes viis politseinikku ja haavates veel viite. Rünnak leidis aset El-Arishi linnas. Islamistid tulistasid armeesõidukit ja panid selle põlema. Kui kohale saabusid täiendavad julgeolekujõud, panid mässulised plahvatama lõhkeseadeldise.

Egiptuse kuurortlinna Hurghada rannal sai reedel noarünnakus surma kaks sakslannat ja haavata veel neli turisti.

Egiptuse julgeolekujõud võitlevad äärmusrühmitusega Islamiriik (IS) seotud džihadistidega, kes korraldavad rünnakuid peamiselt riigi põhjaosas ja Siinai poolsaarel. Detsembris ja aprillis sai Egiptuses rünnakutes koptikristlastele surma üle 75 inimese. Vastutuse võtsid IS-i džihadistid, kes lubasid lisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles