Prantsuse relvajõudude ülem astus tagasi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral Pierre de Villiers.
Kindral Pierre de Villiers. Foto: Kamil Zihnioglu/AP/Scanpix

Prantsusmaa kaitseväe ülem astus täna tagasi pärast seda, kui president Emmanuel Macron oli teda kaitsekulude kärbete vastu protestimise eest sõidelnud.

Kindral Pierre de Villiers (60) ütles oma avalduses, et tal pole enam võimalik juhtida selliseid relvajõude, nagu tema hinnangul oleks vaja Prantsusmaa ja Prantsuse rahva kaitsmiseks.

Prantsuse president  Emmanuel Macron. Foto: Stefan Rousseau/PA Wire/Scanpix
Prantsuse president  Emmanuel Macron. Foto: Stefan Rousseau/PA Wire/Scanpix Foto: Stefan Rousseau/PA Wire/PA Images

Tüli presidendi ja De Villiers'i vahel lahvatas möödunud nädalal, kui kaitseväe ülem ütles parlamendikomisjonile, et ei luba pigistada sõjaväge seoses plaanidega kärpida eelarvet 850 miljoni euro võrra.

Macron tuletas talle meelde, et ülemus on tema, ning lisas leheusutluses, et erimeelsuste jätkumise korral on just kaitseväe ülem see, kes oma ametit peab vahetama.

De Villiers ütles täna, et kogu oma karjääri jooksul on ta uskunud, et tema kohus on poliitikuid oma reservatsioonidest teavitada.

Tsentrist Macron võitis mais peetud presidendivalimised, edestades parempopulistist rivaal Marine Le Peni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles