Saksamaa kutsus Türgi saadiku selgitusi jagama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Steudtner.
Peter Steudtner. Foto: twitter

Saksamaa välisministeerium kutsus Türgi suursaadiku selgitusi jagama, sest Türgi võimud hoiavad sakslasest inimõiguslast vahi all.

«Türgi valitsus peab viivitamatult arvesse võtma Saksa valitsuse protesti ja kristallselgeid ootusi Peter Steudtneri juhtumi puhul ning seekord ilma diplomaatilise peenutsemiseta,» sõnas ministeeriumi pressiesindaja Martin Schäfer.

Schäferi kinnitusel tehti Türgi suursaadikule selgeks, et Berliin nõuab Steudtneri kohest vabastamist. «Ta teab, et mõtleme seda tõsiselt,» ütles Schäfer.

Välisministeeriumi sõnul kutsuti Türgi saadik selgitusi ajama Türgis kinnivõetud kuue aktivisti kohta, kelle hullka Steudtner kuulub.

Schäferi kinnitusel katkestas välisminister Sigmar Gabriel oma suvepuhkuse, et osaleda valitsuse konsultatsioonidel. Türgi kohus otsustas sel kuul vahi alla võetud Steudtneri täna  eeluurimisvanglasse saata.

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel on Türgi võimude otsuse juba hukka mõistnud, teatades, et istungi-eelne kinnihoidmine on täiesti põhjendamatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles