Brasiilia karistab karistamatuid

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavalaja möödunud nädalal president Michel Temeri tagasiastumist nõudnud meeleavaldusel São Paulos.
Meeleavalaja möödunud nädalal president Michel Temeri tagasiastumist nõudnud meeleavaldusel São Paulos. Foto: Foto: Nacho Doce/REUTERS/SCANPIX

Aasta tagasi tõusis toonane asepresident Michel Temer üllatuslikult Brasiilia presidendiks, kuna parlament kõrvaldas riigieelarvega manipuleerimise tõttu ametist Dilma Rousseffi. Aasta presidendina töötanud Temerit ähvardab nüüd oma eelkäija saatus.

Prokuratuur süüdistab 76-aastast riigipead korruptsioonis ja augusti alguses hääletavad parlamendisaadikud selle üle, kas alustada Temeri osas korruptsiooniprotsessi. Seejuures on parlamendi kahe koja peale umbes iga kolmas rahvasaadik uurimise all. Põhjuseks on enamasti korruptsioon.

Temerile presidendiameti maksma minna võiv skandaal puhkes kevadel, kui avalikustati helisalvestis riigipea ja maailma suurima lihatööstusettevõtte JBS toonase juhatuse esimehe Joesley Batista kohtumisest. Teadaolevalt lindistas Batista vestlust salaja Temeri Brasílias asuvas Jarubu residentsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles