Reisifirmad: USA keelab oma kodanikel Põhja-Koreasse reisimise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinas baseeruv reisifirma Young Pioneer Toursi asutaja , britt Gareth Johnson koos välisturistidega külastamas Pyongyangi filmistuudiot Põhja-Koreas. Film Studio in Pyongyang in North Korea.
Hiinas baseeruv reisifirma Young Pioneer Toursi asutaja , britt Gareth Johnson koos välisturistidega külastamas Pyongyangi filmistuudiot Põhja-Koreas. Film Studio in Pyongyang in North Korea. Foto: Christopher Barbara/AP/Scanpix

USA keelab ameeriklastel Põhja-Koreasse reisimise, teatasid täna reisifirmad.

Otsus järgneb Põhja-Koreas vangi saadetud USA tudengi Otto Warmbieri surmale kuu aega tagasi.

Hiinas baseeruv reisifirma Young Pioneer Tours, mis oli Warmbieri Põhja-Koreasse toonud, ning Koryo Tours teatasid, et keeld jõustub 27. juulil – Korea sõja lõpu aastapäeval – 30-päevase armuajaga.

«Meid teavitati äsja, et USA valitsus ei luba enam USA kodanikel Korea Rahvademokraatlikku Vabariiki (Põhja-Koreasse) reisida,» teatas Young Pioneer Tours oma veebilehel.

«USA valitsus kuulutab 30-päevase armuaja järel Põhja-Koreasse reisivate USA kodanike passi kehtetuks,» lisas reisifirma, lisamata, missugune ametkond sellest keelust teavitas.

Koryo Toursi tegevjuht Simon Cockerell ütles AFP-le, et tema firmat teavitas Rootsi saatkond Pyongyangis, mis esindab Põhja-Koreas muuhulgas ka USA huve, sest Ühendriikidel puuduvad stalinistliku riigiga diplomaatilised suhted.

Cockerelli sõnul tähistab ametlik teadaanne sisuliselt Ameerika turismi lõppu Põhja-Koreas.

Välismaalastel on võimalik Põhja-Koread külastada vaid reisifirmade turismigruppides. Ameeriklastele kehtib kohustus lennata Pyongyangi Pekingist, teiste rahvuste esindajatel on lubatud sõita Põhja-Koreasse rongiga.

Viimase kümne aasta jooksul on Põhja-Koreas vangi pandud 16 ameeriklast, nende seas  Warmbier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles