Läänekaldal tapeti noarünnakus kolm inimest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabitöötajad annavad abi noarünnaku ohvritele Neve Tsufis.
Kiirabitöötajad annavad abi noarünnaku ohvritele Neve Tsufis. Foto: EMIL SALMAN/REUTERS

Läänekaldal tungis noaga relvastatud mees reedel juudiasunduses asuvasse koju, kus pussitas lõunasöögi ajal nelja inimest, kellest kolm surid haavadesse, teatas Iisraeli armee.

Rünnak leidis aset Ram Allahist põhja poole jäävas Neve Tsufis.

Ründajaks osutus 19-aastane palestiinlane, kes lasti maha.

"Veidi aega tagasi tungis ründaja elumajja Neve Tsufi kogukonnas, kus pussitas nelja Iisraeli tsiviilisikut. Kaks ohvrit surid kohapeal haavadesse. Üks toimetati haiglasse, kuid arstid ei suutnud ta elu päästa ja ühele anti meditsiiniabi kohapeal. Ründaja lasti maha," kirjutati juudiriigi armee ametlikus teadaandes.

Iisraeli sõjaväe informatsiooni kohaselt oli mõrtsukas Palestiina islamiliikumise Hamas toetaja, kelle lasi maha ohvritele appi tõtanud naaber.

Palestiina president Mahmoud Abbas ütles reedel, et külmutab kontaktid Iisraeliga pärast Jeruusalemmas rakendatud lisaturvameetmeid.

Punase Poolkuu teatel sai reedel kolm palestiinlast surma ja 390 kannatada kokkupõrgetes Iisraeli sõdurite ja julgeolekutöötajatega, mille põhjuseks oli metallidetektorite ülesseadmine Jeruusalemma Al-Aqsa mošeekompleksis ehk Templimäel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles