Trumpi meeskonnaga kohtunud Vene advokaat töötas FSB heaks (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trumpi meeskonnaga kohtunud Natalia Veselnitskaja.
Trumpi meeskonnaga kohtunud Natalia Veselnitskaja. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Vene advokaat, kes kohtus möödunud suvel salaja Trumpi kampaaniameeskonna liikmetega, on töötanud ka luureagentuuri FSB heaks, vahendab RFE/RL.

Natalia Veselnitskaja esindas 2005.-2013. aastani FSB alla kuuluvat sõjalist üksust kohtuvaidluses, mis puudutas kinnisvaraomandit Moskvas.

Veselnitskaja on Vene luure või valitsuse heaks töötamist eitanud.

Vene advokaat oli üks keskseid tegelasi 2016. aasta juunis New Yorgi Trump Toweris toimunud kohtumisel president Donald Trumpi vanima poja, tema väimehe Jared Kushneri ja Trumpi kampaaniajuhi Paul Manafortiga. 

Kohtumise korraldanud vahemees esitles Veselnitskajat Donald Trumpi pojale kui Vene valitsuse advokaati, kellel on valitsuse poolt saadud informatsiooni Hillary Clintoni maine kahjustamiseks.

E-kirjad tõestavad, et Donald Trump Jr. oli kohtumisega varmalt nõus ning kutsus kohale ka Kushneri ja Manaforti.

Kohtumisel viibis ka teisi venelasi ning üks neist väitis AP-le, et Veselnitskaja pakkus Trumpi pojale andmeid, mis tõestavad Vene rahastajate ebaseaduslikke kampaaniaannetusi Demokraatlikule Parteile.

Nii USA kongressi uurimiskomisjon kui Vene-mõju uuriv eriprokurör palusid eile näha kõiki võimalikke kohtumise salvestisi ja dokumente.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles