Kesk-Aafrika Vabariigis tapeti rünnakus Maroko rahuvalvaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO rahuvalvajad Brias.
ÜRO rahuvalvajad Brias. Foto: SABER JENDOUBI/AFP

Kesk-Aafrika Vabariigis tapeti Maroko päritolu rahuvalvaja ja haavata sai veel ÜRO rahuvalvejõudude liiget, teatas pühapäeval maailmaorganisatsioon.

ÜRO süüdistas riigi lõunaosas asuvas Bangassou linnas aset leidnud rünnakus omakaitseväelasi.

"MINUSCA rahuvalvemissiooni sõjaväekonvoid ründasid Balaka-vastase koalitsiooni omakaitserühmituse võitlejad," kirjutati teadaandes.

Rünnaku motiivid pole esialgu teada.

Maailma kõige vaesemate riikide hulka kuuluv KAV langes kaosesse ja sektantlikku verevalamisse 2013. aasta märtsis pärast seda, kui Séléka islamimässulised kukutasid kristlasest presidendi François Bozizé. Lahingutegevus hoogustus taaskord selle aasta maikuus Alindaos ja Brias, kus said surma ja viga kümned inimesed.

Vägivald lahvatas riigi keskosas asuvas Bria linnas kristlastest koosneva Balaka-vastase koalitsiooni ja moslemitest endiste Séléka mässuliste vahel. Olukord linnas oli vahepeal nii plahvatusohtlik, et Punase Risti meeskonnad ei ole julgenud tänavatel liikuda, et laipu matmiseks kokku korjata.

Maailmaorganisatsioonil on Kesk-Aafrika Vabariigi MINUSCA missioonil üle 10 000 sõduri ning lisaks veel üle 2000 muu teenindava inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles