Türgi parlamendisaadiku sõnul tuleb džihaad koolihariduses enne matemaatikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tevfik Ileri Imam Hatipi kooli õpilased.
Tevfik Ileri Imam Hatipi kooli õpilased. Foto: UMIT BEKTAS / REUTERS / Scanpix

Türgi parlamendi hariduskomisjoni liikme sõnul pole lastele matemaatika õpetamisel mingit mõtet, kui nad samal ajal ei tea midagi džihaadist.

Valitsevasse Õigluse ja Arengu (AK) parteisse kuuluv Ahmet Hamdi Çamlı kiitis džihaadi kontseptsiooni riiklikku õppekavasse lisamist. «Džihaad tuleb enne palvet. Kui me vaatame Ottomani sultaneid, siis pea keegi neist ei läinud isegi hadžile, et mitte hüljata džihaadi,» rääkis saadik ajalehele Habertürk.

Nagu haridusminister İsmet Yılmaz möödunud nädalal teatas, on Türgi uues üleriigilisest õppekavast välja jäetud evolutsioon ja juurde pandud džihaadi mõiste õpetamine.

Çamlı sõnul on ministeerium talitanud väga targasti. «Kui palved on usu tugisambad, siis džihaad on telk. Nende tugedeta on telk kasutu. Pole mingit kasu, kui õpetada matemaatikat lapsele, kes ei tunne džihaadi,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles