Kohus otsustab Türgi vaba ajakirjanduse saatuse

Martin Kutti
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktivistid kogunesid Istanbuli kohtumaja juurde, et avaldata toetust kohtu ette astuvatele ajakirjanikele.
Aktivistid kogunesid Istanbuli kohtumaja juurde, et avaldata toetust kohtu ette astuvatele ajakirjanikele. Foto: Lefteris Pitarakis/AP/Scanpix

Türgis algas eile kohtuprotsess 17 väljaandes Cumhuriyet töötava opositsiooniajakirjaniku suhtes. Ajakirjanikele on esitatud tõsised süüdistused terroriorganisatsiooni aitamises.

Kohtu alla saadeti 17 reporterit ja ajalehe juhtkonna liiget. Süüdistuste järgi tegid ajakirjanikud koostööd Kurdistani Töölispartei (PKK) ja Fethullah Güleniga, keda Türgi riik süüdistab eelmisel aastal toimunud luhtunud riigipöördekatse korraldamises. Süüdimõistva otsuse korral võib neid oodata kuni 43 aasta pikkune vangistus.

Ajakirjanike toetajad kogunesid eile Istanbuli kohtumaja juurde kohtualustele toetust avaldama. Rahumeelse protesti käigus lasti taevasse hulgaliselt õhupalle. Toetajad on veendunud, et tegu on poliitilise kohtuprotsessiga, kõik süüdistused on fabritseeritud ning ajakirjanikele on tagakiusamine osaks saanud pelgalt oma töö tegemise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles