Egiptuses sai autopommiplahvatuses surma seitse inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalmeedias levinud kaader plahvatusest.
Sotsiaalmeedias levinud kaader plahvatusest. Foto: facebook/Press TV

Egiptuses plahvatas autopomm Siinai poolsaare põhjaosas asuvas kontrollpunktis, surma sai seitse inimest, kelle seas kaks last, teatas esmaspäeval armee.

Sõjaväe teadaande kohaselt kasutati pommiauto peatamiseks tanki ja seetõttu kärgatas plahvatus paarsada meetrit enne terroristide soovitud sihtmärki.

Võimsas plahvatuses jätsid elu kolm meest, naine ja kaks last, kes asusid sõidukites pommiauto kõrval.

"Tegemist oli väga suure plahvatusega. Vähemalt sada kilogrammi lõhkeainet," ütles armee eestkõneleja.

Egiptuse julgeolekujõud võitlevad äärmusrühmitusega Islamiriik (IS) seotud džihadistidega, kes korraldavad rünnakuid peamiselt riigi põhjaosas ja Siinai poolsaarel. Detsembris ja aprillis sai Egiptuses rünnakutes koptikristlastele surma üle 75 inimese. Vastutuse võtsid IS-i võitlejad, kes lubasid lisa.

Arvatavad islamiäärmuslased ründasid eelmisel nädalal Siinai poolsaare põhjaosas julgeolekujõudude sõidukit, tappes viis politseinikku ja haavates veel viite. Egiptuse kuurortlinna Hurghada rannal sai paar nädalat tagasi noarünnakus surma kaks sakslannat ja haavata veel neli turisti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles