USA senaator John McCain naaseb tööle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John McCain
John McCain Foto: Reuters / Scanpix

USA veteranpoliitik senaator John McCain kavatseb teisipäeval tööle naasta, et osaleda aruteludes muu hulgas tervishoiureformi ning Venemaale, Iraanile ja Põhja-Koreale kehtestatavate uute sanktsioonide üle, teatas tema ametkond.

Samuti kavatseb McCain osaleda hääletusel tervishoiureformi üle, mille eesmärgiks on välja vahetada nõndanimetatud Obamacare.

«Senator McCain ootab innuga homme senatisse naasmist, et jätkata tööd oluliste seadustega, mille hulgas tervishoiureform,» kirjutati teadaandes.

McCainile tehti eelmisel nädalal operatsioon trombi eemaldamiseks vasaku silma kohalt ning analüüsid näitasid, et sellega oli seotud primaarne ajukasvaja ehk glioblastoom. Senaator ja tema perekond kaaluvad edasisi ravivariante.

Ühendriikide president Donald Trump kirjutas oma säutsus, et McCain on alati olnud võitleja. President märkis samuti, et tema ja Melania Trump on mõtteis McCaini ja ta perega. Lisaks lubas ta palvetada McCaini ja tema pere eest ning avaldas lootust McCaini peatsele paranemisele.

Vabariiklaste käes on 100-kohalises senatis 52 saadikukohta. Demokraadid on Obama tervishoiuseaduse tühistamise vastu ja möödunud nädalal teatasid vastuseisust senati enamuse juhi Mitch McConnelli esitatud tervishoiuseadusele vabariiklased Susan Collins ja Rand Paul.

See tähendab, et vabariiklastel pole piisavalt hääli isegi hääletuse korraldamiseks senatis.

McConnell lükkas nädalavahetusel hääletuse seaduseelnõu üle edasi, sest reedel lõikusel käinud vabariiklasest senaator John McCain vajab taastumiseks vähemalt nädala, ning McConnell ei saa riskida ühegi hääle kaduma minemisega.

Tervishoiureform on president Donald Trumpi ja paljude vabariiklaste keskne kampaanialubadus. Vastav eelnõu kukkus kord juba äärepealt läbi, sest kaks vabariiklast oli avalikult selle vastu. McCaini hääleta seda ilmselt vastu ei võetaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles