Ajaleht: Helsingi lähiümbruse elanikud omavad 39 000 tulirelva

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauhajoki kutsekool
Kauhajoki kutsekool Foto: AFP / Scanpix

Soomes Helsingis, Espoos ja Vantaas on kokku ligikaudu 39 000 legaalset tulirelva, ainuüksi pealinlastele kuulub 22 000 püstolit.

Laskeradu on Helsingis vaid viis ja need kõik on siserajad. Võistlemiseks vajalikke välisradu pole ühtegi, kirjutab Helsingin Sanomat.

Soome jahindusliidu laskeklubi esimees Pekka Lindfors oletab, et lasketiirude väikse arvu tõttu on pealinna lähiümbruses palju relvi, mida tegelikult ei kasutata.

Siseministeeriumi esindaja hinnangul on olukord keeruline, kuna võimalused kasutult seisvate relvade välja selgitamiseks on väiksed.

Helsingi politsei suurt probleemi seoses laskeradade või tulirelvade arvuga ei näe.

Lubade väljastamise osakonna juht ülemkomissar Sakari Harju rääkis ajalehele, et suur osa pealinlaste relvalubadest antakse kollektsionääridele või pärijatele, kes tahavad vana relva ales hoida.

Soomes kerkis relvaseaduse muutmise ja relvalubade väljaandmise karmistamise teema üles pärast Kauhajoe koolitulistamist. 23. septembril lasi sealse kutsekooli õpilane maha kümme inimest ja suri ise sama päeva õhtul peahaava tagajärel haiglas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles