Video: Maduro versioon hittlaulust «Despacito» ajas originaalesitajad maruvihaseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Maduro
Nicolas Maduro Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Hittlaulu «Despacito» esitajad Luis Fonsi ja Daddy Yankee mõistsid tõsiselt hukka Venezuela president Nicolas Maduro, kes kasutas laulu ära propagandaeesmärgil, kirjutab BBC.

Maduro näitas muudetud versiooni oma iganädalases telesaates pühapäeva õhtul. Muudetud sõnad kiidavad presidendi plaani kodanikekongressi loomisest, mille üle toimub pühapäeval referendum.

Laulja Luis Fonsi väljendas oma pahameelt sotsiaalmeedias, öeldes: «Minult ei küsitud kordagi luba laulu kasutamiseks ega selle sõnade muutmiseks poliitilisel eesmärgil. Veelgi vähem lubaksin ma seda kahetsusväärses olukorras, mida Venezuela, riik, mida ma väga armastan, praegu läbi elab.» Laulja lisas, et tema muusika on inimestele nautimiseks, mitte propaganda jaoks kasutamiseks.

Daddy Yankee postitas pildi Madurost, millele oli suur punane rist peale tõmmatud. «Laulu illegaalne kasutamine ei ole isegi lähedal nendele kuritegudele, mida sa sooritad ja oled Venezuelas juba sooritanud. Sinu diktaatorlik režiim on naljanumber mitte ainult minu Venezuela vendade jaoks, aga tervele maailmale,» kirjutas laulja.

 

A post shared by Daddy Yankee (@daddyyankee) on

Kuna tõlgituna tähendab «despacito» aeglast, siis on Maduro leidnud viisi, kuidas laul oma poliitiliste eesmärkidega siduda. «Aeglaselt, hääletage ja ärge kasutage relvasid. Avaldage oma mõtteid, alati rahulikult,» kõlaks muudetud sõnade umbkaudne tõlge.

Mitmed opositsiooni poolt tehtud «Despacito» paroodiad on Venezuelas väga populaarseks saanud. Näiteks on üks neist saanud nime «Madurito» («Väike Maduro») ja näljahäda ajal tehti laulust versioon «Bien Flaquito» («Väga Kõhn»).

Venezuela on viimastel kuudel kannatanud vägivaldsete protestide käes ja miljonid inimesed osalesid eelmisel nädalal massilistel meeleavaldustel. Hukkunud on meeleavalduste käigus umbkaudu 100 inimest ning riigi majandus on tõelises madalseisus.

Kodanikekongressil, mida Maduro soovib luua, oleks õigus kirjutada uus põhiseadus. Kriitikute sõnul üritab Maduro oma diktatuuri kindlustada, presidendi enda hinnangul üritab ta leida teed rahu taastamiseks, kirjutab BBC.

Maduro versioon laulust: 

Video: AFP/Youtube

Opositsiooni tehtud paroodia «Madurito»

Video: KuzcoShow/Youtube

Opositsiooniliider Henrique Caprilesi poolt Twitterisse postitatud paroodia «Bien Flaquito».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles