Migratsiooniajakirjanik: Euroopas on maailma 65 miljonist pagulasest vaid kolm miljonit (16)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Legendaarne pressifoto migratsioonikriisist Kanaaridel: 2007. aasta 5. mail Fuerteventura randa jõudnud migrant päevitajate vahel.
Legendaarne pressifoto migratsioonikriisist Kanaaridel: 2007. aasta 5. mail Fuerteventura randa jõudnud migrant päevitajate vahel. Foto: Juan Medina / Reuters / Scanpix

«26. juulil 1999,» vastab tänapäeval Hispaania ühe menukama raadiojaama Cadena Ser Madridi stuudios töötav arenguteemade ajakirjanik Nicolas Castellano Flores kohe ja kuupäeva täpsusega, kui küsida, millal ta esimest korda elus migratsiooniteemaga kokku puutus.

Castellano Flores oli toona 22-aastane praktikant Cadena Seri Las Palmase korrespondendipunktis, kes sai ülesandeks teha lugu 11 Fuerteventura poole teel olnud marokolasest, kes uppusid, kui nende paat läks põhja kümne meetri kaugusel Kanaaridest. See oli põhimõtteliselt nii tema karjääri kui ka lõunast üle mere ELi tuleva põgenikevoo alguspunkt.

«Sellest hetkest hakkasingi küsima, miks need inimesed tulevad ja oma eluga riskivad,» kirjeldab Castellano Flores, kuidas sai alguse tema kõigepealt veel seitse aastat Kanaaridel väldanud ja nüüd Madridis jätkuv karjäär, mis on tollest hetkest keskendunud migratsiooni- ja arenguteemadele.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles