Esindajatekoda kiitis heaks sanktsioonid Vene, Iraani ja Põhja-Korea vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putini ja Donald Trumpi ametlik kohtumine G20 tippkohtumisel.
Vladimir Putini ja Donald Trumpi ametlik kohtumine G20 tippkohtumisel. Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

USA kongressi esindajatekoda kiitis teisipäeval ülekaaluka häälteenamusega heaks uued sanktsioonid Venemaa, Iraani ja Põhja-Korea vastu.

Kremlile meelehärmi valmistav meede võib puudutada ka Euroopa energeetikafirmasid ja teisi ettevõtteid.

Eelnõud toetas 419 ja vastu oli vaid kolm seadusandjat. Tegemist on sanktsioonidepaketiga, mis esindajatekoja spiikri Paul Ryani sõnul pigistab enim Ühendriikide kõige ohtlikemaid vastaseid selleks, et ameeriklastel oleks turvaline elada.

Nüüd läheb eelnõu senatisse, mis sanktsioone pooldab, kuid kus seisab ees debatt, kas rakendada karistusmeetmeid Põhja-Korea vastu.

Eelnõu varasema versiooni kiitis USA senat ülekaaluka ja parteiülese häälteenamusega heaks juba juunis ning laupäeval jõudsid põhimõttelisele kokkuleppele ka esindajatekoja liikmed mõlemast suurparteist.

Kui USA meedia kirjutas varem, et vabariiklasest president Donald Trump võib eelnõu suhtes vetot kasutada, siis pühapäeval andis Valge Maja pressiesindaja Sarah Huckabee Sanders mõista, et administratsioon toetab eelnõu uut sõnastust ja karmimat hoiakut Moskva suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles