Euroopa vanim astronaut lendab kolmandat korda kosmosesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sojuz MS-05 meeskond. Paolo Nespoli (vasakul), Sergei Rjazanski (keskel) ja Randy Bresnik (paremal)
Sojuz MS-05 meeskond. Paolo Nespoli (vasakul), Sergei Rjazanski (keskel) ja Randy Bresnik (paremal) Foto: Sipa USA/NASA/Scanpix

Itaalia astronaut Paolo Nespoli võtab ette juba kolmanda kosmosereisi, mis saab alguse Kasahstanis asuvast baasist. Nespoli veedab viis kuud rahvusvahelises kosmosejaamas (ISS), kirjutab Euronews. 

60-aastane Nespoli on ühtlasi ka Euroopa vanim astronaut. Tema eelmised kaks ISS-i missiooni leidsid aset aastatel 2007 ja 2010.

«Kosmoses käimine annab meile imelise ja teistsuguse vaatenurga,» ütles Nespoli Euronewsile. Tema sõnul oleme me maa külge justkui liimitud ning me näeme kõigest mõne meetri kaugusele endast. «Maalt eemal olles tekib ülevaade. Näed riike, millel pole piire, ookeaneid ja seda, kui õrn meie planeet kosmosest vaadatuna tundub. See paneb mind tundma inimesena,» lausus Nespoli.  

Milanost pärit Nespoli hoolitseb kosmosemissioonil ISS-i korrasoleku eest, aitab erinevate katsetustega ja kommunikatsiooniga. Itaallase eesmärgiks on see, et «kosmosesse jõuaks võimalikult palju inimesi».

Seekord lendab Nespoli ISS-ile kosmoselennuga Sojuz MS-05 ja temaga koos võtavad reisi ette venelane Sergei Rjazanski ning ameeriklane Randy Bresnik. Sojuz MS-05 stardib Bajkongõri kosmodroomilt ülehomme. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles