Kohus «põrandaaluste» üle hakkab lõppema

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beate Zschäpe Müncheni kohtus. Süüdistajate sõnul oli Zschäpe ja tema kaaslaste eesmärgiks taastada Saksamaal natsirežiim.
Beate Zschäpe Müncheni kohtus. Süüdistajate sõnul oli Zschäpe ja tema kaaslaste eesmärgiks taastada Saksamaal natsirežiim. Foto: PETER KNEFFEL/AFP/SCANPIX

Saksamaal 2013. aastal alanud ja palju vastukaja tekitanud kohtuprotsess neonatsirühmituse Nationalsozialistischer Untergrund ehk Natsionaalsotsialistlik Põrandaalune (NSU) üle on jõudmas lõpule.

Neli aastat ja kolm kuud pärast kohalikus meedias mammutprotsessiks nimetatud kohtuasja avapäeva, alustasid süüdistajad läinud nädala teisipäeval oma lõppsõna ettekandmist. Spiegeli andmetel jätkavad süüdistajad kokku umbes 22 tundi vältava lõppsõna ettelugemisega täna.

Pärast augustikuist puhkust antakse sõna ohvrite lähedastele ning kaitsjad saavad võimaluse oma lõppsõnaks. Kohus eesotsas kohtunik Manfred Götzliga peaks otsuse langetama sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles