Sajad varjupaigataotlejad on Soomes vahetanud islami ristiusu vastu (3)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rist kirikus
Rist kirikus Foto: KHALED DESOUKI/AFP/Scanpix

Soomes on sajad Afganistanist ja teistest riikidest pärit varjupaigataotlejad islamiusust taganenud ning liitunud evangeelse luterliku kirikuga.

Nüüd on Soome kogudused hakanud usku vahetanud põgenikele korraldama religioosseid laagreid. Nii on Imatra Tainionkoski kogudusse tulnud paarkümmend noort afgaani, kes tutvuvad darikeelse Uue Testamendiga, vahendas Yle.

Afgaanide endi sõnul on paljud neist islamis pettunud. «Side Afganistanis asuva perekonnaga on katkenud. Kui seal saadakse teada, et minust on saanud kristlane, tekivad mul suured probleemid,» rääkis üks varjupaigataotleja.

Aga seda, kuivõrd tõsised on usuvahetajate motiivid, on raske kindlaks teha. «Osa neist suhtub sellesse küsimusse tõsiselt, aga on ka selliseid, kelle motiivid on seotud põgeniku staatuse andmise protsessiga. Kui see on nii, siis on need varjatud kavatsused ja me pole võimelised neid ära tundma,» ütles pastor Vesa Julin.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles