Venezuela president taunis USA kehtestatud sanktsioone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela rahvarahutused ei näita vaibumise märke.
Venezuela rahvarahutused ei näita vaibumise märke. Foto: FEDERICO PARRA/AFP

Venezuela president Nicolas Maduro taunis kolmapäeval USA kehtestatud sanktsioone 13 praegusele ja endisele Venezuela kõrgele ametnikule ja nimetas neid ebaseaduslikuks ja jultunuks.

"Need sanktsioonid on ebaseaduslikud, jultunud ja kuulmatud," ütles Maduro.

"Mida need imperialistid seal Ühendriikides endast õige arvavad? Et nad on kogu maailma valitsus?" küsis Maduro oma kõnes.

USA kehtestas kolmapäeval sanktsioonid 13 praegusele ja endisele Venezuela kõrgele ametnikule, suurendades survet president Madurole, et ta loobuks plaanist korraldada uut põhiseadust koostava assamblee valimised sel pühapäeval.

"Nii nagu president (Donald) Trump on selgeks teinud, USA ei eira Maduro režiimi jätkuvaid jõupingutusi õõnestamaks demokraatiat, vabadust ja seaduse jõudu," ütles rahandusminister Steven Mnuchin, andes teada sanktsioonide kehtestamisest.

Sanktsioonide alla sattunud ametnike seas on Venezuela valimiskomisjoni esimees Tibisay Lucena ja ekspresident Elias Jaua, kes juhivad põhiseadust kirjutama asuva assamblee valimisi.

Venezuelas sai kolmapäeval üldstreigi ajal korraldatud meeleavaldusel surma 30-aastane mees, teatas prokuratuur. Prokuratuuri informatsiooni kohaselt sai mees surma Ejida linnas. Kolmapäeval algas opositsiooni korraldatud 48-tunnine üldstreik, mis kulmineerub reedel meeleavaldusega, millele on pandud nimeks "Caracase ülevõtmine".

Venezuelas aprillis alanud valitsusvastastes protestides on viimastel andmetel surma saanud 104 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles