Piraatlus maailmameredel kerkis rekordkõrgele tasemele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia sõjalaeva HMAS Stuart meremehed pidasid India ookeanil kinni oletatavad piraadid. Foto on tehtud 11. aprillil 2011.
Austraalia sõjalaeva HMAS Stuart meremehed pidasid India ookeanil kinni oletatavad piraadid. Foto on tehtud 11. aprillil 2011. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise merendusorganisatsiooni IMB andmetel kerkis piraatlus maailmameredel kõigi aegade rekordini.

Ajavahemikus jaanuarist märtsini aastal 2011 teatati 142 mereröövlitega seotud intsidendist, mis on enam kui kunagi varem, vahendas Reuters.

Sellest 97 vahejuhtumit leidis aset Somaalia ranniku lähistel.

Piraatluse numbrid ja relvastatud röövimised merel on viimase kolme kuuga kerkinud enneolematule tasemele, nentis IMB direktor Pottengal Mukundan oma avalduses.

Eelmise aasta esimese kolme kuu jooksul registreeris IMB 67 piraatlusega seotud vahejuhtumit.

Välismaised laevad on patrullinud Somaalia rannikul Adeni lahel alates 2009. aastast, kuid probleemi pole see lahendanud. Piraadid on sõjalaevade vältimiseks tunginud üha kaugemale avamerele.

Mukundani sõnul ründasid piraadid esimesel kolmel kuul 15 laeva. Nende käes oli 31. märtsi seisuga pantvangis 596 meremeest ja 28 laeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles