Putin sõitles Soomes Ühendriike ja sanktsioone (1)

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin ja teda võõrustanud Soome riigipea Sauli Niinistö eile Saimaa järvestikul kruiisiauriku pardal.
Vene president Vladimir Putin ja teda võõrustanud Soome riigipea Sauli Niinistö eile Saimaa järvestikul kruiisiauriku pardal. Foto: Mihhail Klimentjev/TASS/SCANPIX

Venemaa-vastast hüsteeriat levitava Ameerika Ühendriikide plaanitavad uued sanktsioonid on põhjendamatud, ütles eile Soomes töövisiidil viibinud Venemaa president Vladimir Putin ajakirjanikele pärast kohtumist Soome kolleegi Sauli Niinistöga.

«Nagu te teate, siis meie käitume väga vaoshoitult, kuid mingil hetkel peame vastama. Sellist lõputut häbematust meie riigi vastu on võimatu välja kannatada,» ütles Putin Helsingin Sanomate vahendusel, täpsustamata, milliseid vastusamme võiks Venemaa astuda.  

Teisipäeval kiitis Ühendriikide esindajatekoda ülekaalukalt heaks eelnõu, mis näeb ette uute sanktsioonide kehtestamise Venemaale karistuseks USA presidendivalimistesse sekkumise eest ja Ukrainas toimuva pärast. Sanktsioonid, mis löövad kõige valusamalt Vene energiaettevõtete pihta, kuid mõjutavad ka nendega koostööd tegevaid Euroopa firmasid, peavad heaks kiitma ka senat ja president Donald Trump.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles