USA toob Venezuelast ära diplomaatide pered

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julgeolekutöötajad üritavad valitsusvastaseid aktiviste vahistada.
Julgeolekutöötajad üritavad valitsusvastaseid aktiviste vahistada. Foto: JUAN BARRETO/AFP

Ühendriikide välisministeerium andis neljapäeval käsu diplomaatide pereliikmete lahkumiseks Venezuela pealinnas Caracases asuvast USA saatkonnast.

Ühtlasi edastati USA kodanikele reisihoiatus, mille kohaselt on riigis ohtlik seoses "sotsiaalsete rahutuste, vägivaldse kuritegevuse ning toiduainete- ja raviminappusega".

Neli kuud kestnud Maduro-vastastes protestides on uudisteagentuuri AFP andmetel surma saanud juba 108 inimest. Viimasteks ohvriteks olid 16-aastane nooruk ja 49-aastane mees.  Nooruk lasti maha pealinnas Caracases. Mees tapeti riigi põhjaosas asuvas Carabobo osariigis.

Kolmapäeval algas opositsiooni korraldatud 48-tunnine üldstreik, mis kulmineerub reedel meeleavaldusega, millele on pandud nimeks "Caracase ülevõtmine".

Venezuela president Nicolas Maduro pakkus neljapäeval opositsioonile läbirääkimisi enne pühapäeval aset leidvaid valimisi uut põhiseadust koostava assamblee moodustamiseks.

"Ma pakun Venezuela poliitilisele opositsioonile hüljata vastuhaku tee ja alustada enne valimisi ümarlaualäbirääkimisi," ütles Maduro.

Venezuela võimud olid veidi varem keelanud valimistevastased meeleavaldused. Siseminister Nestor Reverol ähvardas, et reedel tänavatele tulevad meeleavaldajad võivad saada kuni kümneaastase vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles