USA senat kukutas läbi Obamacare'i osalise tühistamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senaator John McCain andmas meediale kommentaare pärast otsustava hääle andmist senatis.
Senaator John McCain andmas meediale kommentaare pärast otsustava hääle andmist senatis. Foto: AARON P. BERNSTEIN/REUTERS/Scanpix

USA senat kukutas täna läbi vabariiklaste seaduseelnõu, mis oleks osaliselt tühistanud praeguse tervishoiusüsteemi, vahendab BNS.

Hääletus on uus löök president Donald Trumpile, kes on lubanud lammutada oma eelkäija Barack Obama reformid.

Üle kesköö veninud äärmiselt tasavägises hääletuses andis otsustava vastuhääle vabariiklasest senaator John McCain, kellel hiljuti diagnoositi ajuvähk.

«See oli pettumus, tõepoolest pettumus,» ütles senati enamusliider Mitch McConnell kolleegidele pärast hääletust.

USA president Donald Trump kutsus kongressi vabariiklaste liidreid üles laskma Obamacare'il kokku variseda, mitte püüdma tingimata seda parandada.

«3 vabariiklast ja 48 demokraati hülgasid ameerika rahva,»  kirjutas Trump Twitteris, viidates 49-51 lõppenud hääletusele senatis.

Vabariiklased Susan Collins ja Lisa Murkowski olid juba varem teatanud oma vastuseisust eelnõule.

Keskööks toodi kohale ka asepresident Mike Pence, kes võimaliku viigilise hääletustulemuse puhul saanuks vaekausi eelnõu kasuks kallutada.

Kuid seda võimalust ta ei saanud, sest McCain, kelle kangelasestaatust Trump 2015. aastal pilas, oma vabariiklastest kolleegide survele ei allunud.

«Nagu ma olen algusest saadik öelnud, laske Obamacare'il kokku variseda, siis tegelge sellega,» märkis Trump.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles