Kokoitõ süüdistab vaatlejaid tegevusetuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahuvaatlejad Gruusias.
Rahuvaatlejad Gruusias. Foto: AP / Scanpix

Separatistliku Lõuna-Osseetia võimujuht Eduard Kokoitõ avaldas nördimust selle üle, et piirkonnas asuvad rahvusvahelised vaatlejad ei reageeri Gruusia-poolsetele provokatsioonidele.


«Lõuna-Osseetia ja Gruusia piiri äärsetel aladel on olukord taas pingestumas. Sisuliselt iga päev fikseeritakse Lõuna-Osseetia korrakaitsestruktuuride valvepostide tulistamisi ja inimrööve,» rääkis Kokoitõ laupäeval Interfaxile.

«Seejuures täidavad rahvusvahelised vaatlejad oma missiooni üpris kummaliselt, jättes sellele reageerimata. Välisvaatlejate tendentslikkus on silmanähtav. Nende tegevus ei aita kaasa olukorra paranemisele, vaid vastupidi süvendab seda,» väitis Kokoitõ.

«Gruusia rikub oma tegevusega Medvedev-Sarkozy rahukava ning rahvusvahelised esindajad vaatavad seda vaikides pealt,» lisas ta.

Gruusiast lahku löönud Lõuna-Osseetia siseminister Mihhail Mindzajev teatas laupäeval, et hommikul tulistati Nikozi suunast kuulipildujatest korrakaitsejõudude valveposte.
«Gruusia küla Nikozi läheduses asuvaid Lõuna-Osseetia korrakaitsejõudude valveposte tulistati hommikul kuulipildujatest ja teistest käsirelvadest. See toimus ajal, mil kindlustati Lõuna-Osseetia positsioone piiritsoonides,» selgitas separatistliku piirkonna võimuesindaja.

Tema sõnul ei saanud tulistamises keegi viga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles