Tšehhi suurendab relvajõudude isikkoosseisu 30 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi sõdurid NATO õppusel.
Tšehhi sõdurid NATO õppusel. Foto: AFP / Scanpix

Tšehhi teatas reedel relvajõudude isikkoosseisu 30-protsendilisest suurendamisest, päev varem kiitis valitsus heaks kaitsekulutuste tõstmise.

Tšehhi kaitseminister Martin Stropnicky ütles, et järgmise viie kuni seitsme aasta jooksul kasvab relvajõudude isikkoosseis praeguselt 23 000 inimeselt 30 000-ni.

"Tšehhi armee on praegu suhtarvult elanikkonda üks väiksemaid Euroopas," ütles ta, võttes vastu paraadi Brno sõjakoolis.

Tšehhis elab 10,5 miljonit inimest.

Ministri sõnul vajavad relvajõud väga erinevate valdkondade inimesi. "Me vajame autojuhte niisama palju kui me vajame kirurge ja piloote," ütles ta.

Neljapäeval teatasid Stropnicky ja rahandusminister Ivan Pilny Tšehhi kaitsekulutuste tõstmisest 2020. aastaks 1,4 protsendini sisemajanduse koguproduktist (SKP). Praegu on see näitaja üks protsent.

Tšehhi kuulub NATO-sse ning allianss on seadnud oma liikmetele eesmärgiks suurendada kaitsekulutusi kahe protsendini SKP-st.

Esmaspäeval kiitis Tšehhi valitsus heaks 80 Itaalia kergsoomuki ja 62 mitmeotstarbelise Prantsuse ja Tšehhi soomuki ostmise ühtekokku 350 miljoni euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles