USA ja Lõuna-Korea korraldasid ühise raketiõppuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ja Lõuna-Korea ühine raketiõppus 5. juulil pärast Põhja-Korea esimest mandritevahelise ballistilise raketi katsetust.
USA ja Lõuna-Korea ühine raketiõppus 5. juulil pärast Põhja-Korea esimest mandritevahelise ballistilise raketi katsetust. Foto: AFP / Scanpix

USA ja Lõuna-Korea korraldasid ühise raketiõppuse vastuseks Põhja-Korea mandritevahelise ballistilise raketi katsetusele, teatasid Ühendriikide relvajõud reedel.

Laupäeva hommikul Lõuna-Koreas korraldatud õppus järgnes kahe riigi relvajõudude juhtide telefonivestlusele, milles käsitleti "sõjalise reageerimise võimalusi" Põhja-Korea raketikatsetusele.

USA relvajõudude teatel oli tegemist lahinglaskmistega, milles kasutati pind-pind tüüpi taktikalist raketisüsteemi ATACMS ja Lõuna-Korea Hyunmoo Missile II süsteeme.

Süsteemid tulistasid rakette Lõuna-Korea territoriaalvetesse.

ATAMCS-e on võimalik kiiresti lahingvalmis seada ja vajalikku kohta toimetada ning neid saab kasutada iga ilmaga, märgiti armee avalduses.

USA ja Lõuna-Korea korraldasid samalaadse raketiõppuse ka pärast seda, kui Põhja-Korea 4. juulil esmakordselt mandritevahelist ballistilist raketti katsetas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles