Kim: kogu USA on meie laskeraadiuses (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un rõõmustamas eilse raketikatsetuse üle
Põhja-Korea liider Kim Jong-un rõõmustamas eilse raketikatsetuse üle Foto: KCNA/Reuters/Scanpix

Põhja-Korea teine mandritevahelise ballistilise raketi lennukatsetus tõestas, et Põhja-Korea suudab rünnata Ühendriikide maismaaosa, ütles Põhja-Korea liider Kim Jong-un täna.

Analüütikute hinnangul on suur osa Ühendriikidest, teiste seas Los Angeles ja Chicago, nüüd Põhja-Korea rakettide laskeulatuses.

Uudisteagentuuri KCNA teatel väljendas Kim «suurt rahulolu» pärast seda, kui Hwasong-14 jõudis maksimumkõrgusele 3725 kilomeetrit ja lendas 998 kilomeetrit, enne kui kukkus plaanitult merre Jaapani lähistel. USA hinnangul oli rakett õhus 47 minutit. 

Sama kinnitas ka teadlane Jeffrey Lewis, kes töötab Middlebury rahvusvaheliste uuringute instituudis California osariigis. Tema sõnul peab «USA reaalsusega leppima» ja keskenduma pingete vähendamisele Põhja-Koreaga, vahendab Independent.

Relvaekspertide sõnul lasi Põhja-Korea eilse katsetuse ajal mandritevahelise ballistilise raketi teadlikult küllaltki vertikaalselt üles, mis vähendas oluliselt selle lennukaugust. 

Teadlane David Wright avalikustas varsti pärast raketikatsetust oma arvutuste tulemused, mis näitasid, et selline rakett suudaks sihtmärgile suunatuna lennata kuni 10 400 kilomeetri kaugusele. See paneks Wrighti sõnul Los Angelese, Denveri ja Chicago kindlalt raketi laskeraadiusesse. Bostoni ja New Yorgi tabamine oleks samuti võimalik, aga Washington jääks tõenäoliselt napilt laskeraadiusest välja. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles