Pildid: Londonis toodi meeleavalduste tõttu tänavatele märulipolitsei (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Londonis eile toimunud meeleavalduste tõttu saadeti tänavale märulipolitsei ning kinni peeti mitmed protesteerijad, kirjutab Telegraph.

Rahutused said alguse pärast politsei eest põgenenud Rashad Charlesi hukkumist. Protesteerijad blokeerisid Ida-Londonis Kingslandi tee, süütasid barrikaadid põlema ning loopisid politseinike pihta pudeleid. Barrikaadide ehitamiseks kasutati prügikonteinereid, madratseid ja prahti.

Scotland Yardi sõnul olid eile pärastlõunal alguse saanud protestid planeeritud ning politseinikuid visati pudelitega. Politsei reageeris protestiaktsioonile täiendatud jõududega ning natuke enne keskööd saadi olukord kontrolli alla.

Charlesi surma osas on alustatud uurimist. Sotsiaalmeedias ringlev kinnitamata päritoluga video näitab, kuidas üks politseinik üritab Charlesi ühes poes kinni pidada. Pood asus lähedal sellele kohale, kus eilsed protestiaktsioonid aset leidsid. 20-aastane Charles suri hiljem haiglas.

Kokkupõrgete toimumise kohas ei olnud hommikul enam politseinikke, aga kümned protesteerivad inimesed on endiselt tänavatel. Mõned mässajatest kannavad maske. Tänavatele kogunenud inimesed on keelanud jalakäijatel, mootorratturitel ja jalgratturitel ehitatud barrikaadidest läbi tulla.

Scotland Yardi sõnul jälgitakse olukorda endiselt tähelepanelikult. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles