Video ja pildid: USA merejalaväelased saatsid sõjakangelasest koera viimsele teele (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA Michigani osariigis saatsid merejalaväelased oma võitluskaaslasest pommikoer Cena auavalduste saatel viimsele teele, lisaks osalesid koera ärasaatmisel sajad tavainimesed, kirjutab Telegraph.  

Pommikoerana kolm korda Afganistanis koos USA merejalaväelastega missioonil käinud must Labradori retriiver Cena lõpetas teenistuse 2014. aastal. Paraku tekkis kangelaslikul koeral luuvähk ja koera piinade lõpetamiseks otsustati ta magama panna.

Sõjakangelane sai väärilise hüvastijätu osaliseks, mille korraldas tema omanik, kapral Jeff DeYoung. Just DeYoungiga koos käis Cena esimest korda missioonil. 2010. aastal läksid DeYoungi ja Cena teed ajutiselt lahku, sest DeYoung otsustas sõjaväest erru minna, aga Cena teenis veel neli aastat.

Koera ja tema omaniku vahel oli väga sügav side ja lisaks merejalaväelaste aitamisele missioonidel, oli Cena DeYoungile abiks ka pärast teenistust, mil mees võitles posttraumaatilise stressihäirega.

Kapral lausus, et missioonidel olles kandis mees koera üle jõgede ja kaitses teda Talibani kaudtule eest oma kehaga. Koer oli talle omakorda ainsaks toeks raskel ajal, mil DeYoung kaotas kolme nädala jooksul lahingutes seitse relvavenda.  

Kapral soovis, et koer saaks veel viimast korda lahtise katusega maasturis sõita. Vapra koera saatsid ära sajad inimesed. Tseremoonia järel pandi koer magama ja asetati USA lipuga kaetud kirstu. 

Video: The Telegraph

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles