Trump: USA ei luba Hiinal olla midagi tegemata Põhja-Korea suunal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump
USA president Donald Trump Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

USA president Donald Trump hoiatas laupäeval, et ei luba enam Hiinal olla midagi tegemata Põhja-Korea suunal pärast seda, kui Pyongyang katsetas teist korda mandritevahelist ballistilist raketti.

Trump kirjutas Twitteris, et "meie eelmised rumalad liidrid on lubanud neil (hiinlastel) teenida sadu miljardeid dollareid aastas kaubanduses, ometi ei tee nad MIDAGI meie heaks Põhja-Korea osas".

"Me ei luba enam sellel jätkuda. Hiina saaks selle probleemi kergelt lahendada!" lisas Trump.

Ta on lubanud rakendada kõiki vajalikke samme, tagamaks Ameerika turvalisust ja kaitsmaks Washingtoni liitlasi selles regioonis.

USA ja Lõuna-Korea armeejuhid arutasid kohe pärast Põhja-Korea raketikatsetust "sõjalise reageerimise võimalusi", teatas Pentagon.

Pyongyangi peamine majanduslik ja diplomaatiline liitlane Hiina on aga igasuguse sõjalise sekkumise vastu ning on korduvalt kutsunud lahendama vastasseisu dialoogi kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles