Süürias hukkus Kremli uudistevõrgu araablasest korrespondent

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria poolelt tõusev suits 25. juunil.
Süüria poolelt tõusev suits 25. juunil. Foto: JALAA MAREY/AFP

Kremli-toetatav rahvusvaheline uudistevõrk RT teatas pühapäeval, et Süüria Homsi provintsis hukkus äärmusrühmituse Islamiriik (IS) mürsutules nende araabiakeelse kanali korrespondent.

«RT leinab oma korrespondenti Khaleb al-Khatibi, kes hukkus pühapäeval 30. juulil, vahendades Süüria relvajõudude operatsiooni terrorirühmituse IS vastu Homsi provintsi idaosas Sukhna ümbruses,» teatas RT.

«Meie korrespondent sai surmavalt haavata, kui IS-i terroristide välja tulistatud mürsk tabas Süüria armee positsiooni,» lisati teates.

Süüria valitsusväed sisenesid Sukhnasse, IS-i viimasesse kantsi Homsi provintsis, reedel, kui džihadistid taanduma asusid.

Iidsest Palmyrast 70 kilomeetrit kirdes asuv linn on viimane teel Deir Ezzori linna, kus valitsusväed on IS-i piiramisrõngas olnud 2015. aasta algusest.

Maist alates on Süüria sõjavägi Venemaa toel ette võtnud ulatusliku pealetungi, et taastada kontroll suure kõrbeala üle, mis lahutab pealinna Damaskus Deir Ezzorist ja teistest linnadest Eufrati orus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles