Saakašvili peab end ohvriks (2)

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko (vasakul) kätlemas Gruusia endise presidendi Mihheil Saakašviliga, kelle ta nimetas Odessa kuberneriks.
Ukraina president Petro Porošenko (vasakul) kätlemas Gruusia endise presidendi Mihheil Saakašviliga, kelle ta nimetas Odessa kuberneriks. Foto: MÕKOLA LAZARENKO/AFP/Scanpix

Gruusia eelmine president Mihheil Saakašvili lubas vaidlustada kohtus Ukraina presidendi Petro Porošenko otsuse võtta temalt ära Ukraina kodakondsus.

«Läheme administratiivkohtusse. Kui see ei tööta, siis pöördume Strasbourgi [inimõigsuste kohtusse],» ütles Ameerika Ühendriikides New Yorgis viibiv Saakašvili intervjuus Ukraina veebiväljaandele Ukrainska Pravda.

Läinud nädala kolmapäeval allkirjastas Porošenko määruse, millega võttis Saakašvililt ära Ukraina kodakondsuse, mille ta oli Saakašvilile ise 2015. aastal andnud. Algul ei avaldanud Ukraina võimud selle põhjust, kuid nädalavahetusel teatati, et Saakašvili esitas Ukraina passi taotlemisel valeandmeid: ta polevat Ukraina võime teavitanud, et on Gruusias kriminaaluurimise all. See – nagu ka Saakašvili tüli Gruusia praeguste võimudega – oli aga avalikult teada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles