Gruusia väliminister: võlgneme USA-le oma riikluse (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdur vestlemas Saksa sõduriga Gruusia pealinna Tbilisi lähedal.
USA sõdur vestlemas Saksa sõduriga Gruusia pealinna Tbilisi lähedal. Foto: VANO SHLAMOV/AFP/Scanpix

Gruusia välisminister Mihheil Džanelidze nimetas USA rahalist ja poliitilist abi oma kodumaa riikluse vormumise peamiseks mõjuriks.

Gruusia välisminister Mihheil Džanelidze Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP/Scanpix
Gruusia välisminister Mihheil Džanelidze Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP/Scanpix Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP

«USA asepresidendi Michael Pence'i visiit Thbilisisse kinnitab tõsiasja, et Gruusia on USA ustav liitlane ja strateegiline partner. Seda tunnistavad asepresidendi avaldused, et Baltimaad, Gruusia ja Montenegro on USA liitlased Ida-Euroopas ja USA on nende riikide kõrval vabaduse kaitsel,» ütles minister tänases teabetunnis.

Tema sõnutsi on diplomaatiliste sidemete loomisest veerand sajandi jooksul USA rahaline ja poliitiline abi olnud peamiseks mõjuriks Gruusia riikluse vormumiseks ja püsimiseks. Džanelidze märkis, et Gruusia teeb USAga innukalt koostööd oma kaitsevõime tugevdamiseks. «Loodame süvendada majanduskoostööd USAga. Tervitame Ühendriikide ettevõtete tulekut Gruusiasse.»

Mõne aja eest Tallinnast lahkunud Pence saabub Gruusiasse täna pärastlõunal.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles