Venezuela president sarjas USA sanktsioone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela presidendi Nicolas Maduro sõnul ei kavatse ta USA imperialistidele alluda.
Venezuela presidendi Nicolas Maduro sõnul ei kavatse ta USA imperialistidele alluda. Foto: HANDOUT/REUTERS

Venezuela president Nicolás Maduro sarjas esmaspäeval "Ameerika imperialismi" ja talle kehtestatud sanktsioone.

"Ma ei kavatse alluda imperialismi käskudele. Ma ei allu välisriikide valitsustele. Ma olen vaba president," ütles Maduro pärast seda, kui Washington oli nimetanud teda muu hulgas diktaatoriks.

Maduro kinnitas esmaspäeval võitu vastuolulistel põhiseadusassamblee valimistel, mis vallandasid vägivallalaine ja on pälvinud rahvusvahelise hukkamõistu.

USA liigitas esmaspäeval Venezuela presidendi Maduro diktaatoriks, kes ohustab demokraatiat oma riigis ja kehtestas talle sanktsioonid, millega külmutatakse muu hulgas kõik tema Ühendriikide võimupiirkonnas asuvad varad. Ühtlasi keelatakse USA kodanikel temaga äri ajamine.

"Eilsed ebaseaduslikud valimised kinnitavad, et Maduro on diktaator, kes eirab Venezuela rahva tahet," ütles USA rahandusminister Steven Mnuchin.

Suurbritannia välisminister Boris Johnson hoiatas esmaspäeval, et Venezuela seisab pärast vägivallast varjutatud valimisi katastroofi äärel.

"Venezuela seisab katastroofi äärel ja president Nicolás Maduro valitsus peab peatuma enne, kui on hilja. Rohkem kui sada inimest on surma saanud ning ohus demokraatia ja inimõigused," ütles Johnson.

Euroopa Liit väljendas esmaspäeval muret demokraatia saatuse pärast Venezuelas ning avaldas tõsist kahtlust, kas saab tunnustada põhiseadusassamblee vastuoluliste valimiste tulemusi.

"Viimase 24 tunni sündmused on suurendanud EL-i muret Venezuela demokraatia saatuse pärast," ütles Euroopa Komisjoni kõneisik Mina Andreeva. "Komisjon kahtleb sügavalt, kas valimiste tulemusi on võimalik tunnustada."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles