Lääne-Moskvast leiti illegaalide maa-alune linnak

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korravalvurid Moskvas
Korravalvurid Moskvas Foto: SCANPIX

Moskva politseinikud leidsid nõukogudeaegsest pommivarjendist nn maa-aluse linna, milles varjas ennast üle saja Kesk-Aasiast pärit illegaali.

Varjend asus tehase, kus muu hulgas valmistati õmblusnõelu, territooriumil, vahendas RIA Novosti. Sinna sooritatud reidist võtsid lisaks politseinikele osa julgeolekuameti (FSB) agendid ja migratsiooniameti ametnikud.

Migratsiooniameti väitel polnud illegaalid tehase territooriumilt lahkunud ligi aasta. Lifenewsi andmetel pääses varjendisse läbi garaaži.

«Rajatises, milles nad elutsesid, olid olemas dušširuumid, kauplus ja palvetamiseks mõeldud toad. Sööki valmistasid nad samades ruumides, kus ka elasid,» rääkis siseasjadeosakonna operatiivüksuse ülem Andrei Mišel.

«Maa-aluses ehitises puudus vajalik ventilatsioon ja sealsed elamistingimused ei vastanud mitte mingisugustele sanitaarnormidele,» lisas ta.

Reidi jooksul peeti kinni 110 illegaali, kellest enamik olid pärit Usbekistanist.

Operatiivtöötajate andmetel töötas enamus illegaalidest samas juures asuvas tehases.

Prokuratuur kaalub kriminaalasja algatamist ettevõtte juhtkonna vastu ja see puudutab ebaseadusliku migratsiooni organiseerimist.

Enamus illegaalidest saadetakse kodumaale tagasi. Lisaks uurivad korrakaitsejõud 16 inimese võimalikku seotust Moskvas toime pandud kuritegudega.

Paljud Kesk-Aasia ja Kaukaasia elanikud on majanduslanguse tõttu läinud Moskvasse tööd otsima. Venemaal on laiaulatuslik illegaalne sisseränne toonud kaasa rassismi- ja natsionalismimeeleolusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles