Endine USA diplomaat muutis teenija seksorjaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sanaa vanalinn. Foto on illustratiivne.
Sanaa vanalinn. Foto on illustratiivne. Foto: imago/imagebroker/Scanpix

Endine USA diplomaat Jeemenis mõisteti juba teist korda süüdi majateenija orjastamises ja seksuaalteenuste vahendamises, vahendab The Washington Post.

Alexandria föderaalkohus otsustas eile, et endine saadik Linda Howard ja tema austraallasest abikaasa Russell Howard sundisid etiooplannast teenija 2007. aastal seksorjusesse ja vägistasid teda korduvalt.

Linda Howardilt nõuti kolme miljoni dollari suuruse valuraha maksmist nüüd 30-aastasele naisele.

Viis aastat tagasi mõisteti paar süüdi samade süüdistuste alusel, tol korral toimus väärkohtlemine 2008. aastal samuti etioopiast pärit teenijaga. Toona nõuti paarilt 3,3 miljoni dollari suuruse valuraha maksmist.

Linda Howard lahkus USA välisministeeriumi palgalt 2013. aastal, tema abikaasa suri aasta varem.

Howard eitas värskeid süüdistusi ja väitis, et teenija ei saa neid inimakubitsemisest põhustatud kodanikukahjude eest kohtusse anda, kuna taoline seadus jõustus alles 2008. aastal.

Teenija väitis, et teda sunniti koos perega Saksamaale kolima, müüma kõik Jeemenis soetatud vara ja rahuldama Russell Howardit sel ajal, kui tema abikaasa tööl viibis. Lisaks sunniti teda väidetavalt kandma lühikest vormi, millest teenija keeldus.

Nii Linda kui Russell käperdasid teda ja sundisid teda endaga vahekorda astuma. Naine viidi ka vastu enda tahtmist haiglasse, kus talle paigaldati rasestumisvastane vahend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles