Vene tuumaristlejate puksiir möödus Hiiumaast, sõjalaevad ilmselt kannul

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumaallveelaev Dmitri Donskoi Peterburi lähistel
Tuumaallveelaev Dmitri Donskoi Peterburi lähistel Foto: Lev Fedoseyev/TASS/Scanpix

Venemaa kaht suurt tuumaristlejat Peterburi saatnud puksiir Nikolai Tšiker on praegu tagasiteel ning asus täna kella 16.50 paiku umbes 27 meremiili Hiiumaast loodes.

Laevandusportaali MarineTraffic andmetel paiknes puksiirlaevast umbes 5 meremiili kaugusel Rootsi mereväe korvett Visby.

Venemaa suurimaid raketiristlejaid Pjotr Velikii ja maailma suurim tuumaallveelaev Dmitri Donskoi möödusid Nikolai Tšikeri saatel Eestist 24. juulil. Laevad suundusid Peterburi, kus üleeile toimus suurejooneline mereväe paraad. 

 Tuumaristlejate koordinaate MarineTrafficust ei leia, kuid puksiirlaeva omad on kättesaadavad. Pjotr Velikii ja Dmitri Donskoi lahkusid Kroonlinna reidilt eile. Praegu sõidavad laevad Läänemere lõunaosa suunas. Kava kohaselt osalevad nad retkel Balti laevastiku manöövrites. Mõlema laeva kodusadam on Severomorsk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles