Norra immigratsioonivastane rühmitus pidas bussiistmeid burkades naisteks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussiistmed, mida peeti burkades naisteks.
Bussiistmed, mida peeti burkades naisteks. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Norras tegutsev immigratsioonivastane rühmitus sattus üleilmsete pilgete alla, kui nad levitasid fotot, millel oli jäädvustatud kuus tühja bussiistet. Bussiistmeid pidasid nad kuueks burkades mosleminaiseks, vahendab Washington Post.

Foto, mida jagati kinnises Facebooki-grupis Fedrelandet viktigst (isamaa eelkõige) – algatas kirgliku debati burkades naiste üle Norras. Kommenteerijad kirjeldasid bussiistmeid sõnadega hirmuäratav, traagiline ja õudne.

«See on tõeliselt õudne ja tuleks keelustada. Kunagi ei tea, kes selle all pesitseb. Seal võib olla mõni terrorist relvaga,» kirjutas üks grupi liige.

Pildi gruppi postitanud Johan Slattavik sõnas, et teda šokeeris, kui paljud inimesed selle pildi lõksu langesid. «Postitasin pildi gruppi, et näha, mis juhtub. See pidi nali olema. Uskumatu, kui palju inimesi sellest aru ei saanud,» sõnas ta. 

Norra on üks mitmest riigist Euroopas, kus kaalutakse burkade keelustamist. 

Burkades naised riietuse keelustamise vastu meelt avaldamas. Foto: STRINGER/REUTERS/Scanpix
Burkades naised riietuse keelustamise vastu meelt avaldamas. Foto: STRINGER/REUTERS/Scanpix Foto: STRINGER/REUTERS
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles