Väikesaarte raamatu autorid: Ruhnu karu leidis otsa püssikuuli läbi (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karu
Karu Foto: SCANPIX

Kui seni teadaolevalt ujus 2006. aastal jääpangal Ruhnu saarele eksinud karu üle mere tagasi Lätti, siis hiljuti ilmunud raamat väidab, et saarel pool aastat seigelnud mesikäpp leidis otsa hoopiski püssikuuli läbi, kirjutab värske Saarte Hääl.

Maikuus ilmunud raamatus «Saladuslikud Eesti väikesaared» märgitakse Ruhnu saare ajalugu käsitlevas ülevaates, et kinnitamata andmetel lasti Ruhnu karu maha. Mingeid täpsustusi ega viiteid allikale üllitise autorid Arne Maasik ja Peeter Pill oma väite toetuseks lugejale ei paku, samas aga ei viita ka teistele võimalikele versioonidele.

Saarte Häälele ütles raamatu teksti autor Peeter Pill, et viibis raamatu tarvis materjali kogudes Ruhnul mitu päeva ja on seal kuuldud lugude põhjal veendunud, et karu ei ujunud saarelt kuskile, vaid lasti maha. Rohkemat Pill täpsustada ei soovinud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles