Saudi Araabia takistab humanitaarlende Jeemenisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sanaa elanikud käivad koolerapuhangu ajal avalikust kaevust vett võtmas.
Sanaa elanikud käivad koolerapuhangu ajal avalikust kaevust vett võtmas. Foto: Khaled Abdullah/REUTERS/Scanpix

Saudi Araabia ja selle Jeemenis võitlevad liitlased tõkestavad ÜRO Arenguprogrammi teatel näljahäda käes kannatavasse riiki humanitaarabi toimetavate lennukite tankimist, vahendab The Independent.

Saudi Araabia on tõkestanud lennukikütuse transpordi mässuliste käes olevasse Jeemeni pealinna Sanaasse, sõnas ÜRO Arenguprogrammi piirkondlik juht Auke Lootsma.

Kavakohaselt peaks Sanaasse käima kaks humanitaarlendu päevas, kuid linnas paiknevad lennukid on praegu kütusepuuduse tõttu kasutuseta.

Kütust tarnitakse sadamalinna Adeni kaudu, mis asub praegu Saudide toetusega Jeemeni valitsuse mõjualas.

«Meil on raskusi saada koalitsioonilt ja Jeemeni valitsuselt luba lennukikütuse Sanaas asuvate lennukiteni toimetamiseks,» sõnas Lootsma.

Küsimusele, miks kütusetarned tõkestati, Lootsma vastata ei osanud, lisades vaid, et ÜRO humanitaarabi aeglustavad ka bürokraatlikud takistused ja mässuliste kehtestatud viisakeeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles